VVD Hoogeveen roept op tot spoedige aanleg tijdelijke knip in Nijstadweg

Hoogeveen, 19 maart 2024 - De VVD-fractie van de gemeenteraad Hoogeveen heeft een motie ingediend om voor 1 september 2024 een tijdelijke knip (opbreking van de weg) aan te leggen op de weg Nijstad, ten zuiden van de Hoogeveensche Vaart. Hiermee wil de partij de veiligheid op deze weg verbeteren, die volgens hen momenteel onveilig en van slechte kwaliteit is.

De motie, mede ingediend door de PvdA en GemeenteBelangen, benadrukt de al lang bestaande problemen met de Nijstadweg. Ronald Klok, fractievoorzitter van de VVD, licht toe: "De weg is van slechte kwaliteit, er is geen verlichting en het is een sluiproute van Erflanden naar de snelweg. Tevens wordt er erg hard gereden."

De VVD verwijst naar de gebiedsvisie Nijstad van 6 april 2021, waarin al werd vastgesteld dat er een knip in de weg moest komen. "Het college heeft in 2021 al aangegeven dat er een knip in de weg moet komen en beloofd aan de aanwonenden dat dit zou gebeuren." aldus Klok. "Het is hoog tijd dat hier actie op wordt ondernomen."

De motie roept het college op om snel tot actie over te gaan. "De weg zal alleen maar drukker worden door meer bouwverkeer, recreatieverkeer en woon-werkverkeer," aldus Klok. "Het is daarom noodzakelijk om eerst de weg veiliger te maken door een knip aan te brengen en vervolgens verder te gaan met de geplande bouwwerkzaamheden."

De VVD-fractie hoopt dat de tijdelijke knip als tussenoplossing snel gerealiseerd kan worden, in afwachting van de definitieve knip die in 2025 gepland staat.