Coffeeshopbeleid in Gemeente Hoogeveen

We zijn blij om met jullie te delen dat Hoogeveen een historische stap heeft gezet met de goedkeuring van een coffeeshopbeleid tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen donderdag. Dit op initiatief van de VVD Hoogeveen. Deze beslissing is een mijlpaal voor onze gemeente, hoewel andere gemeentes in Drenthe, zoals Emmen, Meppel en Assen, al bekend zijn met vergelijkbare beleidsmaatregelen.

Graag leggen wij u uit waarom wij blij zijn met dit beleid.

 

1. Verbeterde Veiligheid:

 

Een gecontroleerd coffeeshopbeleid draagt bij aan een veiligere omgeving voor alle inwoners. Doordat de verkoop van cannabis gelegaliseerd wordt, zullen straatdealers minder kans krijgen om hun waar aan te bieden. Dit resulteert in een afname van illegale straathandel en daarmee verbonden criminaliteit. We streven ernaar om de straten van Hoogeveen veiliger te maken voor iedereen.

 

2. Gezondheidsvoordelen:

 

Door een gecontroleerde verkoopomgeving te creƫren, kunnen we de kwaliteit van de aangeboden producten waarborgen. Dit betekent dat consumenten toegang hebben tot cannabisproducten van bekende herkomst en met gegarandeerde kwaliteit. Bovendien stelt het beleid ons in staat voorlichting te geven over verantwoord gebruik en eventuele gezondheidsrisico's, wat de algehele gezondheid van onze gemeenschap ten goede komt.

 

3. Liberale Waarden:

 

Een van de belangrijkste redenen waarom we hebben gekozen voor een coffeeshopbeleid is het respecteren van persoonlijke vrijheid. We geloven in het recht van elke inwoner om zelf te beslissen wat hij of zij doet, zolang dit anderen niet schaadt. Het liberaliseren van het cannabisbeleid erkent de individuele keuzevrijheid en zorgt ervoor dat volwassenen in Hoogeveen autonome beslissingen kunnen nemen over hun eigen consumptiegedrag.

 

Wij geloven dat het coffeeshopbeleid in Hoogeveen een positieve stap is in de richting van een veiligere, gezondere en meer liberale gemeenschap. We kijken uit naar de implementatie van dit beleid en de positieve impact ervan op onze stad.

 

Bedankt voor jullie begrip en steun.