Raadsavond van 30 maart 2022

Op 30 maart 2022 werd de nieuwe raad geïnstalleerd. Een bijzonder moment voor de 31 (nieuwe) raadsleden, van deze 31 zijn er 15 nieuwe gezichten. Namens de VVD werden Roelof Bisschop, Erica Blenkers-Noordzij en Ronald Klok geïnstalleerd.

Doordat verschillende mensen, waaronder de burgermeester, besmet waren met het Coronavirus moest de installatie digitaal gedaan worden. Dit was in Hoogeveen voor het eerst dat een gehele nieuwe raad digitaal werd beëdigd. Nadat alle 31 leden de eed of belofte hadden gedaan ging de raadsavond verder met de duiding van de uitslag. Elke partij duidde over hoe zij vonden hoe het nu verder moet. 


Roelof Bisschop, namens de VVD Hoogeveen, gaf allereerst aan dat we content zijn met de onafhankelijke informateur Cees Bijl. Wij hebben in het duidingsdebat aangegeven dat we een kwalitatief hoogwaardig college willen. Dit moet het uitgangspunt zijn. Daarnaast vinden wij dat er een raadsbreed akkoord moet komen. Een akkoord met bijvoorbeeld drie partijen vinden wij niet ruim genoeg.


De vergadering kan teruggekeken worden via: https://hoogeveen.raadsinformatie.nl/vergadering/971945


Namens de VVD Hoogeveen 

Ronald Klok