VVD Hoogeveen pleit voor pilot openstellen horeca- en culturele sector in Drenthe

Goed nieuws! Geen Corona-patiënten op de Drentse IC’s. Tijd voor een Drentse openingspilot voor de horeca en culturele sector. Zojuist een brief voor Rutte en Kuipers overhandigd aan Kamerlid Mark Strolenberg

Volgens cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland, liggen er geen corona patiënten meer op de intensive care's in Drenthe. Op basis van de cijfers roept de lokale VVD fractie het Kabinet op de horeca- en culturele sector in Drenthe in een pilot open te gooien. Fractievoorzitter Arend Steenbergen overhandigde aan het Drentse kamerlid Mark Strolenberg donderdagmiddag een brief met de suggestie gericht aan Mark Rutte en Ernst Kuipers.

Mede omdat Omikron minder druk zet op de zorgvraag, de ziekenhuiscijfers, booster-vaccinatiegraad en demografische situatie in Drenthe gunstig zijn, doet de lokale VVD deze oproep. Steenbergen staat achter het kabinetsbesluit om verantwoord en stap-voor-stap open te gaan en ziet kansen in Drenthe: "De horeca- en culturele sector heeft plannen ontwikkeld en kan middels een pilot verantwoord open gaan, in Drenthe zou dit kleinschalig en gecontroleerd kunnen. We constateren dat eventueel verder oplopende besmetting cijfers, gevolgen kunnen hebben in personele capaciteit bij bedrijven en organisaties. Met de versoepeling van de quarantaineregels, verwachten dat dit mee zal vallen. Daarnaast geloven wij in de veerkracht en flexibiliteit van Drenthe en verwachten wij dat knelpunten creatief kunnen worden opgelost".

In de bijlage de brief die vanmiddag is overhandigd aan tweede kamerlid Mark Strolenberg.