Hoogevener Mark Strolenberg voorgedragen als kandidaat-lid Tweede Kamer

Gemeenteraadslid en voormalig fractievoorzitter Mark Strolenberg is door VVD Drenthe voorgedragen om Drenthe vanaf maart 2021 in het Parlement te vertegenwoordigen.

De kans is groot dat Strolenberg volgend jaar op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen komt te staan. Voor de VVD is hij twaalf jaar actief in de Hoogeveens gemeenteraad en als VVD-fractievoorzitter in het algemeen bestuur van waterschap Drents Overijsselse Delta. In het dagelijks leven werkt Strolenberg bij een energiemaatschappij en verantwoordelijk voor digitale ontwikkelingen.


Inzetten op een moderne overheid en digitale kansen zijn onder andere zijn drijfveren om landelijk volksvertegenwoordiger te willen zijn. “Ik ben ervan overtuigd dat een goede dosis Drentse nuchterheid van meerwaarde is in het Haagse. Ook is het belangrijk dat Drenthe vertegenwoordigd is in het Parlement. Ik zie helaas een groeiend wantrouwen tegenover de overheid, de politiek en de democratie. Zo stroomde bijvoorbeeld het Malieveld vol met Drentse boeren en bouwers die hun toekomst bedreigd zien door de stikstof- en PFAS-crisis. En ik voelde in Noord Nederland de onrust rond het handelen van de overheid in het aardbevingsdossier. Dat steekt mij. Daarom wil ik mij inzetten om het vertrouwen in de overheid, in onze gezamenlijke toekomst te herstellen. Niet door alle initiatieven naar de overheid te trekken. Maar door partijen écht te betrekken en te verbinden. Op een moderne, waar mogelijk digitale manier bijvoorbeeld zoom-meetings, een APP of interactieve input en besluitvorming sessies waar iedereen gemakkelijk aan kan deelnemen. En zo nodig vanuit een onconventionele denkwijze. Daar ligt mijn kracht. Mijn voordracht ervaar ik als een erkenning van mijn inzet voor de VVD op zowel lokaal als landelijk niveau; ik ben ontzettend trots dat ik door het regiobestuur ben voorgedragen”, aldus een enthousiaste Strolenberg.


Hoogeveen gaat hij niet missen bij eventuele installatie als hij Kamerlid gaat worden. “Ik blijf hier dan gewoon wonen in Drenthe. Hoogeveen is een prachtige gemeente waar ik mij de afgelopen jaren graag voor lokale belangen heb ingezet. Zoals voor werkgelegenheid bij Fokker als gevolg van de F35 (joint strike fighter) ontwikkeling, glasvezelaanleg, behoud van Hoogeveen als Intercitystation, lagere afvalstoffenheffing en parkeerbelasting, veiligheid rondom asielzoekerscentrum en ook de introductie van burgernet en buurt-whatsappgroepen’.


De leden van de VVD besluiten in november over de definitieve kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Eind november zal bekend worden op welke plek Strolenberg op de kieslijst komt te staan. De landelijke verkiezing vindt plaats op 17 maart 2021.