Politieke partijen werken samen aan een mooie verkiezingstijd

Op zaterdag 8 februari om 11.00 uur onthullen de Hoogeveense politieke partijen samen het verkiezingsbord bij het raadhuis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.

Op zaterdag 8 februari om 11.00 uur onthullen de Hoogeveense politieke partijen samen het verkiezingsbord bij het raadhuis voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Op het bord zijn de
verkiezingsposters geplakt van de negen deelnemende partijen. Ook het plakken van de posters is gezamenlijk gedaan, een week eerder op de gemeentewerf. Met de gezamenlijke actie laten de partijen zien dat de verkiezingstijd niet een tijd van harde acties tegen elkaar zal worden. 'Natuurlijk zullen we de komende weken volop gebruiken om te laten zien waar de verschillen tussen de partijen zitten, maar de verhoudingen in de Hoogeveense politiek zijn goed en daar houden we, ook in verkiezingstijd, rekening mee', aldus de lijsttrekkers. 

Campagnes van start

Ondertussen beginnen de campagnes van de verschillende partijen al te draaien. De eerste debatten zijn al gevoerd, maar er zal de komende weken nog voldoende te beleven zijn. Zo wordt op 20 februari een verkiezingsdebat georganiseerd in Hollandscheveld, zijn op 11 maart alle partijen present bij het politiek cafĂ© in Stuifzand, presenteren de partijen zich op 15 maart op de verkiezingsmarkt op de Hoofdstraat en zal er op 17 maart een grote slotdag zijn in de Tamboer. Daarnaast houden alle partijen volop eigen acties door de hele gemeente heen en zal ook de krant en de brievenbus niet leeg blijven. Op woensdag 19 maart gaan uiteindelijk de stembussen open, van 7.30 uur tot 21.00 uur. Op de avond van de verkiezingsdag vindt er een uitslagenavond plaats in de Burgerzaal van het raadhuis, waar iedereen welkom is om het binnenkomen van de uitslagen live te volgen.