Uitnodiging speciale "Gast van de Raad" bijeenkomst

De vergaderingen van de gemeenteraad zijn openbaar. Je bent dus altijd van harte welkom. Voor jou organiseren we een “Gast van de Raad” bijeenkomst op donderdag 24 april 2014.

De vergaderingen van de gemeenteraad zijn openbaar. Je bent dus altijd van harte welkom. Voor jou organiseren we een “Gast van de Raad” bijeenkomst op donderdag 24 april 2014.

Tijdens deze informele bijeenkomst krijg je uitleg over wat de gemeenteraad doet en hoe het proces rondom de vergaderingen verloopt. Deze uitleg krijgt u van een raadslid en raadsgriffier.

Het programma "Gast van de Raad" begint om 17.30 uur. Je wordt dan ontvangen door VVD raadslid Mark Strolenberg, waarna er een rondleiding is in het gemeentehuis. Rond 18:00 uur zal onder het genot van soep en een broodje meer vertelt worden over het dagelijkse werk van het gemeentebestuur. Tijdens de bijeenkomst krijgt je ook meer uitleg over het debat in de raad, de politieke partijen en het spel tussen het college en de gemeenteraad. Aansluitend kun je plaats te nemen op de publieke tribune om een openbare raadsvergadering bij te wonen waar o.a. de "Jaarrekening van 2013" wordt besproken. Dat is interessant er komen dan vaak verschillende (beleids)onderwerpen aan de orde. De raadsvergadering begint om 19:00 uur. Na afloop van de vergadering (tijd afhankelijk van de agenda) is er gelegenheid om vragen te stellen aan raadsleden en een hapje en drankje te nuttigen.

Aanmelden kan via Hilda Slot, telefoon: (06) 28175115 of via: hildaslot@home.nl, onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en (eventueel) uw e-mailadres. Deelname is gratis. Wilt u iemand meenemen? Geen probleem, geef het even aan ons door, i.v.m. catering.

Graag tot donderdag 24 april!