Vacature algemeen bestuurslid

Het bestuur van VVD Hoogeveen is op zoek naar een enthousiast algemeen bestuurslid (m/v).


Het bestuur van VVD Hoogeveen is op zoek naar een enthousiast algemeen bestuurslid (m/v).

Als algemeen bestuurslid neem je actief deel aan het bestuur van de VVD Hoogeveen en ben je medeverantwoordelijk voor het te voeren beleid van de afdeling Hoogeveen. Je ontplooit je waar mogelijk op het gebied van bestuurstaken die passen bij jouw kwaliteiten en interesses.
Naast aanwezig zijn bij de maandelijkse bestuursvergaderingen ben je, roulerend met de andere bestuursleden, aanwezig bij raadsvergaderingen.
Het spreekt voor zich dat je je thuis voelt in de VVD en de afdeling Hoogeveen. Je straalt liberalisme uit in woord en functioneren. Als algemeen bestuurslid heb je interesse in de gemeentelijke politiek, sta je open voor idee├źn van leden en kiezers, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor meningen van anderen.

Functie-eisen
Als kandidaat ben je lid van de VVD of bent bereid om dit te worden.
Je kunt goed in teamverband werken en bent tegelijkertijd zelfredzaam en initiatiefrijk. Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent in staat om je een duidelijke mening te vormen bij (bestuurs)beslissingen. Verder ben je omgevingsbewust, heb je voldoende overtuigingskracht en ben je een goede netwerker. Bovendien heb je gevoel voor politieke en bestuurlijke sensitiviteit en ben je integer.
We verwachten dat je voldoende tijd en flexibiliteit hebt om de functie in te vullen en dat je affiniteit hebt met social media, ICT en internet.

Tijdsbesteding en termijn
De tijdsbesteding voor de functie varieert, afhankelijk van wat de actualiteit is. We verwachten dat je gemiddeld vijf tot tien uur per maand vrij kunt maken voor bestuurszaken.
Als algemeen bestuurslid wordt je voor drie jaar gekozen.

Wij bieden
Een plek binnen een enthousiast en ambitieus bestuur. Als bestuurslid kun je actief meedenken en meedoen. Je bouwt een groot en inspirerend netwerk op en het is een mooie start in het vormgeven van eventuele politieke ambities.

Interesse?
Als je vragen hebt of wilt reageren op de vacature kun je contact opnemen met Anneli Bouckaert, voorzitter van VVD Hoogeveen via voorzitter.vvdhoogeveen@gmail.com.
Je kunt reageren voor 22 november door een korte bondige motivatie en een cv te mailen.

Procedure
Na afloop van de reactietermijn hoor je of we je uitnodigen voor een gesprek. De gesprekken worden gevoerd door Anneli Bouckaert, voorzitter VVD Hoogeveen en een afvaardiging van onze permanente scoutingcommissie.