VVD stelt vragen over Hoge Holt affaire

Naar aanleiding van een bezoek aan enkele inwoners van het Hoge Holt en diverse artikelen in kranten is gebleken dat er grote onvrede ontstaan is over het gebruik van de (sluip) route van de Het Hoge Holt naar Fluitenberg en andersom. Een affaire die al 30 jaar speelt en kennelijk niet opgelost kan worden naar tevredenheid van beide partijen.

Naar aanleiding van een bezoek aan enkele inwoners van het Hoge Holt en diverse artikelen in kranten is gebleken dat er grote onvrede ontstaan is over het gebruik van  de (sluip) route van de Het Hoge Holt naar Fluitenberg en andersom. Een affaire die al 30 jaar speelt en kennelijk niet opgelost kan worden naar tevredenheid van beide partijen.

De VVD vind het onaanvaardbaar dat wethouder Steenbergen plannen maakt met de betrokkenen en de illusie wekt dat er een oplossing komt, het vervolgens overgeeft aan wethouder Hiemstra die onmiddellijk alles weer van tafel veegt. De inwoners van Hoogeveen zijn hier terecht boos over. De VVD zal hier mondelinge vragen over stellen in de aankomende raadsvergadering en zou graag wat meer duidelijkheid willen hoe het kan dat twee wethouders uit hetzelfde college hier zo verschillend over denken ten koste van het woongenot van de inwoners van het Hoge Holt.

Jager: Er moet hier zo snel mogelijk een oplossing voor komen.  Met name een betere situatie dan de huidige is hier gewenst.  De bedrijvigheid in dit gedeelte van de gemeente Hoogeveen is behoorlijk toegenomen, waardoor ook het wegverkeer meer belast wordt. De VVD zou het college willen verzoeken om  verkeersremmende maatregelen te overwegen voor deze wijk. Hier denken wij aan o.a. een verbod voor vrachtverkeer (20 tonners mogen er niet maar is nergens aangegeven, remmende snelheidsmaatregelen anders dan alleen het plaatsen van een 30km bord etc. Ook het vervoer van groenafval van de Olde Keene zou anders kunnen, dan het met groot materieel door deze woonwijk te vervoeren.