VVD blij met mobiel parkeren

Eindelijk gaat het van start, het mobiel parkeren. VVD Hoogeveen en in het bijzonder ons raadslid Mark, heeft zich jaren lang ingezet voor het achteraf betaald parkeren. Dit systeem is sinds gisteren ingevoerd in onze gemeente. Uiteraard kan er ook nog betaald worden met muntgeld en pinpas.

Eindelijk gaat het van start, het mobiel parkeren. VVD Hoogeveen en in het bijzonder ons raadslid Mark, heeft zich jaren lang ingezet voor het achteraf betaald parkeren. Dit systeem is sinds gisteren ingevoerd in onze gemeente. Uiteraard kan er ook nog betaald worden met muntgeld en pinpas.

Mark: ‘We hebben sinds september 2011 aandacht gevraagd voor op eerlijke manier achteraf betaald parkeren. Het is goed dat Hoogeveen nu volgt, vele andere Nederlandse gemeenten werkt dit positief en naar tevredenheid van gebruikers. Het voorkomt parkeerstress en is eerlijker. Nu gooien de meeste mensen meer geld in automaat dan werkelijk nodig is. Voor daggasten wordt hierdoor winkelen in Hoogeveen aantrekkelijker. De oude manier van betalen blijft nog van kracht, maar ik ben er zeker van dat deze nieuwe manier van betalen van in stijgende lijn en naar tevredenheid zal zijn van gebruikers. Ik betaal met de transactiekosten minder omdat ik nooit meer betaal dan de werkelijke parkeertijd. Ik heb mij afgelopen periode geërgerd aan lange rijen op de zaterdagen voor de nieuwe (en trage) parkeerautomaten. Ik verwacht dat met de mobiele betaaloptie de lange rijen verleden tijd zullen zijn.’