VVD lijsttrekker Mark Strolenberg vol vertrouwen in de kiezer “Ik ben trots op ons team, we hebben bergen verzet”

Met iets meer dan 24 uur tot de eerste stembussen in Hoogeveen open gaan blaakt VVD Lijsttrekker Mark Strolenberg nog steeds van vertrouwen, hij oogt iets vermoeid dat wel. “Het is natuurlijk een hele drukke tijd geweest de afgelopen campagne, flyeren, interviews, debatten, live sessies op Facebook, allemaal heel leuk maar ook pittig naast mijn baan en gezin. En daarnaast, het was allemaal ook spannend en vele dingen ook nieuw voor me. Zo’n RTV-debat is toch echt wel even spannend hoor! Gelukkig had ik daarbij ondersteuning van mijn team, mijn vrouw en mijn moeder”. Hij lacht breeduit bij de laatste zin en gaat verder: “Maar serieus, zonder de support en het geduld van je thuisfront moet je hier niet aan beginnen want dan gaat je huwelijk er aan.”

Trots
Op de vraag of Strolenberg tevreden is over de campagne en of hij de volgende keer zaken anders gaat regelen denkt hij even na. “Tevreden is een verkeerd woord; ik ben trots; schrijf dat maar in hoofdletters, TROTS. Het campagneteam heeft bergen weten te verzetten, kwam constant met nieuwe ideeën en voorstellen en met de Facebook live-sessies hebben we ook een nieuw instrument in de Hoogeveense Politiek geïntroduceerd. En gaandeweg hebben we ook veel geleerd. Maar weet je wat nog wel het mooist is? Als richting de eindstreep de vermoeidheid toeslaat? Dan kan je onderlinge spanningen krijgen en dat is in onze club niet gebeurd, we slepen elkaar er met humor doorheen! Kan iemand door omstandigheden even niet? Springen anderen zonder morren in. We hebben gewoon een topteam!.     

Hoogtepunten 
Echte hoogtepunten kan Mark niet opnoemen: “Weet je, iedereen denkt dan meteen aan de grote evenementen zoals de grotere debatten, uitgebreide interviews enzo, maar voor mij is de teamspirit een hoogtepunt, maar misschien nog wel meer het één op één gesprek met een Hoogevener. Voor hen doen we het tenslotte allemaal. Al heeft zo’n televisiedebat ook wel iets”.     

Verwachtingen 
Met iets meer dan 24 uur te gaan ben ik benieuwd naar de verwachtingen van de Hoogeveense lijsttrekker. “Ho ho, ik ben nog niet klaar met de campagne hoor, zelfs in de laatste uren kunnen er nog VVD stemmers bijkomen.  Ik heb nog het debat op het Alfa College en ook nog de laatste Facebook Live Sessie om 19.30 uur. Maar ik snap wat je bedoelt, als je het aantal zetels wilt weten? Ik verwacht wel dat we zetels hebben gewonnen maar hoeveel? Veel mensen beslissen op het allerlaatste moment nog hè?. Ik heb er gewoon alle vertrouwen in. Bovendien; we hebben alles uit de kast gehaald en al het mogelijke gedaan. De bal ligt woensdag echt bij de kiezer, de Hoogevener.”