Hennie Jager niet verkiesbaar voor nieuwe raadsperiode

VVD-Raadslid Hennie Jager heeft bekendgemaakt om niet terug te keren in de lokale politiek na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

“Soms neemt je leven een andere wending welke je niet had kunnen voorzien en vergt aanpassingen die vooraf niet waren bedacht. 4 jaar geleden begon mijn raadslidmaatschap redelijk verwacht maar was ook zeer verrassend door de voorkeurstemmen die ik kreeg bij de verkiezingen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat ik me nog een keer vier jaar volledig zou inzetten voor de inwoners van Hoogeveen, immers met veel plezier en heel veel inzet hebben we met de VVD mooie doelen bereikt. Daar ben ik met recht trots op. Zelfs met spanningen binnen de coalitiepartijen bij de discussie over winkeltijden op zondag, die op VVD initiatief uiteindelijk met succes volledig in Hoogeveen zijn opengesteld. Toch heb ik besloten om me niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad van Hoogeveen. Het vergt heel veel tijd en energie. Persoonlijke en familiaire omstandigheden hebben me doen besluiten begin volgend jaar te gaan verhuizen maar een andere gemeente.” aldus Hennie Jager.

De VVD-fractie heeft aangegeven het jammer te vinden dat Hennie Jager niet terugkeert in de nieuwe raadsperiode, maar geeft dankbaar te zijn voor haar inzet en heeft veel respect voor afweging en keuze die is gemaakt.

Hennie Jager blijft tot het eind van de raadsperiode aan als raadslid en is van plan om ook na de raadsperiode de nieuwe VVD fractie te willen gaan ondersteunen.