Wilco Kramer

Portefeuilles van Wilco:


- Financiën 

- Lokale heffingen

- Bedrijfsvoering

- Samenwerkingsorganisatie

- Grond

- Omgevingswet

- Buitendorpen

- Dienstverlening

- Handhaving

- Veiligheid


E-mail: W.Kramer@hoogeveen.nl


Even voorstellen:


1.     Wat is je naam?

      Wilco Kramer en ben 39 lentes jong

 

2.     Waar woon je

            In Pesse samen met mijn vrouw Maartje en mijn 2 kinderen Meike en Jens.

                                     

3.     Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben manager bij een technisch detachering bureau en verantwoordelijk voor de  vestigingen Zwolle, Apeldoorn en Enschede. Naast mijn werk ben ik vaak te vinden op de voetbalvelden van SV Pesse. 2x in de week train ik de jeugd onder 19, ben ik lid van de toernooicommissie en daarnaast ben ik lid van de technische commissie. Bij de technische commissie zorgen wij voor de ontwikkeling van onze spelers en trainers.

 

Naast deze drukte houd ik graag van gezelligheid met vrienden en familie en kun je me dus ook vinden in cafés of restaurants. Samen met mijn vrouw probeer ik 1x per maand culinair te genieten bij een toprestaurant. Aanrader is restaurant Smink in Wolvega, maar ook lokaal hebben we goede restaurants, bijvoorbeeld Keuken van Arragon in Fluitenberg.

     

4.      Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

Leuk aan de gemeente Hoogeveen is de diversiteit in mensen, het sociale karakter, het willen meedenken, maar ook de kritisch noot van de inwoners van onze gemeente. Wat heel belangrijk is voor de gemeente Hoogeveen zijn natuurlijk de buitendorpen. Ik vind het belangrijk dat niet alles draait om Hoogeveen zelf, maar dat de buitendorpen hierin ook worden meegenomen. Kijkend naar Pesse is Pesse echt een levendig dorp, waar heel veel wordt geïnitieerd door inwoners zelf, maar ook door belangenverenigingen. Hier kan bijvoorbeeld Hoogeveen nog wel eens een voorbeeld aan nemen (knipoog).

 

Ik weet dat er heel veel vooroordelen zijn over Hoogeveen, maar deze mensen weten niet wat er allemaal is in de gemeente Hoogeveen. Cultuur, natuur, mooi winkelgebied met gedreven ondernemers, recreatie en veel sport.

 

5.      Waar liggen je interesses op politiek gebied?

              De portefeuilles waar mijn interesse het meest naartoe gaan zijn:

- Woonvisie/ beleid

- Werk en onderwijs (aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt)

- Sport

- Veiligheid

- Energietransitie

 

6.      Waarom de VVD?

Ik vind het liberaal gedachtegoed prachtig. Vrijheid van de mens is onmisbaar in de ontwikkeling van een persoon. Wel de vrijheid nemen met verantwoordelijkheden natuurlijk. Niet laten beperken door heel veel regels en wetten, maar zelf beslissingen nemen.

 

7.     Wat vind je een mooi citaat en waarom?

Neem je verantwoordelijkheid en maak wat van je leven! 

 

Waar ik me bijvoorbeeld heel erg aan kan storen is het wijzen met het vingertje, zonder ook maar ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook vanuit de VVD Hoogeveen kunnen wij hiervan leren. Ik vind het goed dat we overal wat van vinden, maar het moet niet zo zijn dan we met hagel schieten. Haal 1 punt eruit en ga daar op focussen en neem dan je verantwoordelijkheid en ga er mee aan de slag.

 

      8.     Waar kijk je de komende raadsperiode het meest naar uit?

Ik kijk vooral uit naar, hoe nu verder! De afgelopen periode is natuurlijk een hele roerige periode geweest, met als dieptepunt het vallen van het college. Op dat moment heftig, maar uiteindelijk een hele goede keuze geweest. Vanaf het moment dat het zakencollege zijn intrede deed zag je Hoogeveen weer opbloeien. Heel mooi om dit proces mee te maken, maar daar ligt ook de grootste uitdaging voor de komende raadsperiode. Hoe gaan we deze positieve lijn doortrekken. Daarnaast kijk ik erg uit naar de energietransitie en de opgave waarvoor we met heel Nederland staan, namelijk bouwen! Dit zijn ook portefeuilles waar ik heel erg naar uit kijk de komende raadsperiode. 

 

9.     Wat gaat er goed in de gemeente Hoogeveen en wat kan er nog beter?

Ik denk dat heel veel punten in Hoogeveen goed gaan. Kijk naar de ontwikkeling van de hoofdstraat in samenwerking met de gedreven ondernemers, kijk naar de initiatieven in dorpen door particulieren die vooruitgang willen hebben met bijvoorbeeld woningbouw, kijk naar sporten in Hoogeveen. Ik kan je vertellen dat er heel veel buurtgemeentes hier jaloers op zijn. Natuurlijk zijn er nog punten wat beter kan. Ik vind dat Hoogeveen zich nadrukkelijker moet laten gelden in de regio Zwolle. Hoogeveen moet trots zijn op de geografische ligging en hier echt bedrijven mee naar Hoogeveen halen. Fagé is hierin een geweldig voorbeeld waar we als Hoogeveen heel trots op mogen zijn dat zij zich hier gaan vestigen, maar hier kan veel meer mee gedaan worden. Daarnaast vind ik dat we als Hoogeveen niet altijd naar de negatieve punten moeten kijken, maar juist de positieve punten zoveel mogelijk benoemen. Wees trots op Hoogeveen en ga gezamenlijk aan de slag om Hoogeveen nog beter te maken.