Frank Otten

 

1.     Wat is je naam?

              Frank Otten

 

2.     Waar woon je

In het mooie dorp Hollandscheveld.

 

3.     Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven studeer ik Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Daarnaast ben ik politiek actief bij VVD en lid van de JOVD. In februari start ik met een nieuwe bijbaan bij Sedgwick in Hoogeveen.  

 

Naast de politieke activiteiten hou ik ervan om in mijn vrije tijd verschillende activiteiten te ondernemen met vrienden. Ik fitness veel en bij VV Hollandscheveld voetbal ik in een vriendenteam.

 

4.      Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

Hoogeveen is ongelooflijk divers op verschillende vlakken! Bijvoorbeeld qua personen, maar ook als het gaat om voorzieningen heeft Hoogeveen veel te bieden. Verder hou ik van de gemoedelijke sfeer hier in de gemeente, je bent altijd welkom.

 

5.      Waar liggen je interesses op politiek gebied?

Mijn interesses liggen vooral op het zorgen dat er weer genoeg (betaalbare) woningen worden gebouwd voor de starters in de gemeente. Deze generatie heeft een sleutelpositie als het gaat om de toekomst van de gemeente Hoogeveen.

 

Ook ligt mijn interesse bij de buitendorpen in de gemeente. Ik wil stimuleren dat deze zelfstandig kunnen functioneren maar daarnaast moet Hoogeveen de connectie met de buitendorpen zeker niet te vergeten.

 

Ten slotte wil ervoor zorgen dat de jeugd weer een connectie krijgt met de (lokale) politiek.

 

6.     Waarom de VVD?

Sinds dat ik geïnteresseerd ben in politiek heb ik mij veel verdiept in het liberale gedachtengoed. Ik stem en zet mij in voor de VVD omdat ik geloof in zoveel mogelijk vrijheid van het individu. Zolang deze de vrijheid van anderen niet beperkt.

 

7.     Wat vind je een mooi citaat en waarom?

‘’Je leidt je leven of leeft je lijden’’. Dit vind ik een mooi citaat omdat het erom gaat dat jij wat van je leven maakt. Je kan er zelf voor zorgen dat jij je leven leidt. Zorg ervoor dat je er zelf wat van maakt. Haal het onderste uit de kan!

 

8.     Waar kijk je de komende raadsperiode het meest naar uit?

Dat de de VVD samen met gehele raad er de komende periode voor kan zorgen dat Hoogeveen weer stappen in de goede richting kan maken.

 

Hiernaast wil ik mij inzetten dat de politiek de connectie blijft maken met de inwoners en ondernemers van haar gemeente. Hierin wil ik mij vooral in gaan zetten voor de jeugd. Dit zijn onderwerpen die veel terug gaan komen in de komende vier jaar.

 


9.
     Wat gaat er goed in de gemeente Hoogeveen en wat kan er nog beter?

In de gemeente Hoogeveen kan iedereen zijn die hij of zij wil zijn. Dit spreekt mij als liberaal erg aan. Daarnaast heeft de gemeente Hoogeveen veel voorzieningen waar gebruik van kan worden gemaakt.

 

Wat beter kan:

Zorgen dat er meer creatieve oplossingen worden gevonden voor de vraag naar woningen. Ook zorgen dat er meer werkgelegenheid komt in de gemeente. De komst van Fage is een mooi voorbeeld hoe dit kan worden gerealiseerd.