Roy Strijker

 Portefeuilles van Roy:


- Financiën

- Investeringsprojecten

- Grond

- Stadscentrum

- Bereikbaarheid


E-mail: R.Strijker@Hoogeveen.nl

 

Even voorstellen:

1.     Wat is je naam?

Roy Strijker

 

2.     Waar woon je

Centrum van Hoogeveen

 

3.     Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik directeur bij een software bedrijf uit Amersfoort (OPEN.satisfaction). Ik ben voornamelijk bezig met het bezoeken van huidige en nieuwe klanten. Met het team van 22 medewerkers maken wij document management software waarmee overheden (gemeenten, ministeries etc) hun digitale archief kunnen gebruiken en beheren.

Naast mijn werk vind ik het leuk om te volleyballen, dit doe ik bij Volleybal vereniging Olhaco in Hoogeveen. Daarnaast vind ik het leuk om af en toe een rondje golf te lopen. 

      

4.      Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

De gemeente Hoogeveen is een fijne gemeente om in te wonen, omdat het er rustig is en mooie natuurlijk gebieden heeft. Daarnaast zijn veel mooie faciliteiten zoals theater De Tamboer en sporthal Het Activum. Daarnaast worden er mooie evenementen georganiseerd zoals de Cascaderun. 

  

5.      Waar liggen je interesses op politiek gebied?

Mijn interesses liggen met name op Financiën, omdat ik van mening ben dat hier veel aandacht voor nodig is binnen de gemeente Hoogeveen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat we in Hoogeveen en omliggende dorpen ervoor gaan zorgen dat er veel en snel nieuwe (betaalbare) woningen gebouwd worden.

 

6.     Waarom de VVD?

Sinds dat ik mag stemmen stem ik VVD, omdat ik ben voor een liberaal en vrij Nederland. Als burger moet je je eigen keuzes kunnen maken en moet bureaucratie waar mogelijk geminimaliseerd worden.

  

7.     Wat vind je een mooi citaat en waarom?

“Change before you have to”. Dit vind ik een mooi citaat, omdat ik denk dat het heel belangrijk is om altijd vooruit te kijken en je daarop aan te passen voordat je veranderen moet. Daarnaast past het goed bij mijn master Change Management die ik aan de Rijks Universiteit te Groningen heb afgerond.

 

8.     Waar kijk je de komende raadsperiode het meest naar uit?

Om samen met de overige partijen Hoogeveen nog beter te maken.

  

9.     Wat gaat er goed in de gemeente Hoogeveen en wat kan er nog beter?

In Hoogeveen gaat het goed dat het bedrijf Fage binnengehaald is en zich op de Buitenvaart gaat vestigen. Dit zorgt voor veel werkgelegenheid en bedrijvigheid. Wat beter kan is dat er op veel meer plekken huizen gebouwd moeten gaan worden en daar willen we ons de komende 4 jaar graag voor gaan inzetten.