Ronald Klok

Portefeuilles van Ronald:


- Investeringsprojecten

- Bruisend Hoogeveen

- Werken aan werk

- Stadscentrum

- Ruimtelijke ordening

- Wijken in Hoogeveen

- Duurzaamheid

- Bereikbaarheid

- Vastgoed


E-mail: R.Klok@Hoogeveen.nlEven voorstellen:


1.     Wat is je naam?

Ronald Klok

  

2.     Waar woon je

In De Weide met heel veel plezier. Ik ben er geboren en getogen.

 

3.     Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam bij Pandriks als accountmanager en ben verantwoordelijk voor de supermarkten in Nederland. Pandriks is een industriële broodbakkerij, we leveren onze broodjes aan onder andere Jumbo en Lidl. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sport of aan gezelligheid in het centrum van Hoogeveen.  

     

 

4.      Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

“De mensen maken de stad/gemeente” is een mooi citaat wat zeker voor Hoogeveen geldt. Ik heb mij in Hoogeveen altijd op m’n plek gevoeld en ik hou van de “Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg” mentaliteit die hier heerst ten opzichte van het westen. Daarnaast vind ik dat wij als relatief kleine gemeente trots mogen zijn op wat Hoogeveen allemaal te bieden heeft. Denk aan alle sport mogelijkheden, culturele activiteiten, het centrum en alle evenementen die onze gemeente rijk is. Vaak ook nog vrijwillig georganiseerd door bewoners. Denk bijvoorbeeld aan de cascaderun of de lichtjesparade.

 

5.      Waar liggen je interesses op politiek gebied?

Mijn interesses in de politiek liggen met name in wat ik de grote uitdagingen van nu vind. De thema’s wonen, werk en klimaat zie ik als mijn drie thema’s.

 

Wonen omdat als ik om mij heen kijk heel veel starters een woning zoeken. Veel van mijn vrienden wonen nog thuis terwijl ze al meerdere jaren op zoek naar een geschikt huis zijn. De oplossing is bouwen, en dan maakt het niet uit in welke categorie. Doorstroming helpt uiteindelijk ook mee aan de oplossing voor het woning te kort bij starters.

 

Werk omdat ik vind dat iedereen die het kan, ook een steentje moet bijdragen in onze maatschappij. We moeten denken in mogelijkheden in plaats van problemen.

 

Klimaat omdat ik vind dat we een realistisch klimaat beleid nodig hebben. Een beleid wat is gericht op het laaghangende fruit. Daarmee bedoel ik dat we voor de makkelijke oplossingen moeten gaan. Bijvoorbeeld huizen met energie van zonnepanelen op daken in plaats van huizen op waterstof wat geproduceerd wordt in de Eemshaven.

 

6.     Waarom de VVD?

Van huis uit ben ik opgegroeid met het liberale gedachtegoed. Ik ben voor maximale vrijheid van het individu zolang die vrijheid niet de vrijheid van anderen inperkt. De VVD is zo’n liberale partij. Daarnaast vind ik de thema’s zoals hierboven beschreven erg belangrijk. Dit zijn bij de VVD ook belangrijke thema’s.

 

7.     Wat vind je een mooi citaat en waarom?

Dat is een citaat van Steve Jobs: “Eenvoud is perfectie.” Dit simpele citaat klopt bijna altijd. In veel gevallen (helemaal in de politiek) wordt er soms veel te moeilijk gedacht, meestal is de oplossing juist heel eenvoudig. Dingen niet moeilijker maken dan ze zijn.

 

8.     Waar kijk je de komende raadsperiode het meest naar uit?

Allereerst naar de installatie ;). Hopelijk krijgen we op 16 maart het vertrouwen van de kiezer. Maar na de installatie heb ik ook veel zin om Hoogeveen stapje voor stapje iets mooier te maken. Graag wil ik eraan werken dat er sneller gebouwd wordt. Bewoners beter laten aansluiten op de arbeidsmarkt. En zonnepanelen op daken leggen in plaats van op onze mooie gemeente grond. 

 

9.      Wat gaat er goed in de gemeente Hoogeveen en wat kan er nog beter?

In Hoogeveen gaat veel goed. Zoals eerder aangegeven mogen wij als nuchtere Hoogeveners best wel eens wat trotser op onze gemeente zijn. Zo hebben wij een zeer ruim cultureel aanbod, een gezellig centrum en veel sport mogelijkheden. Dat alles ook nog eens goed bereikbaar omdat we op een van de belangrijkste knooppunten van het noorden wonen. Wat beter moet is bijvoorbeeld het financiele huishoudboekje van de gemeente Hoogeveen. We hebben de afgelopen jaren gezien dat er meer werd uitgegeven dan er binnen kwam. En elke nuchtere Drent snapt dat zoiets na verloop van tijd onhoudbaar is…