Wilco Kramer

w.kramer@hoogeveen.nl

 

1.     Wat is je naam?

 

Wilco Kramer en ben 38 lentes jong.

 

2.     Waar woon je

 

In Pesse samen met mijn vrouw Maartje en mijn 2 kinderen Meike en Jens.

 

3.     Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

 

Leuk aan de gemeente Hoogeveen is de diversiteit in mensen, het sociale karakter, het willen meedenken, maar ook de kritisch noot van de inwoners van onze gemeente. Wat heel belangrijk is voor de gemeente Hoogeveen zijn natuurlijk de buitendorpen. Ik vind het belangrijk dat niet alles draait om Hoogeveen zelf, maar dat de buitendorpen hierin ook worden meegenomen. Kijkend naar Pesse is Pesse echt een levendig dorp, waar heel veel wordt geïnitieerd door inwoners zelf, maar ook door belangenverenigingen. Hier kan bijvoorbeeld Hoogeveen nog wel eens een voorbeeld aan nemen (knipoog).

Ik weet dat er heel veel vooroordelen zijn over Hoogeveen, maar deze mensen weten niet wat er allemaal is in de gemeente Hoogeveen. Cultuur, natuur, mooi winkelgebied met gedreven ondernemers, recreatie en veel sport.

 

4.     Welke portefeuilles heb je

 

Ik ben opvolgend raadslid en als opvolgend raadslid ondersteun ik de fractie bij verschillende onderwerpen die op de agenda komen te staan. Niet altijd makkelijk omdat je bijvoorbeeld wel een debat mag voeren, maar geen beslissingen mag nemen etc. Ik heb geen eigen portefeuilles aangezien ik geen raadslid ben. De portefeuilles waar mijn interesse het meest naartoe gaan zijn:

-        Onderwijshuisvesting

-        Werk en onderwijs (aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt)

-        Sport

-        Veiligheid

-        Energietransitie

 

5.     Wat doe je in het dagelijks leven? 

 

Ik ben manager bij een technisch detachering bureau en verantwoordelijk voor de vestigingen Zwolle, Apeldoorn en Enschede. Naast mijn werk ben ik vaak te vinden op de voetbalvelden van SV Pesse. 2x in de week train ik de jeugd onder 19, ben ik lid van de toernooicommissie en daarnaast ben ik lid van de technische commissie. Bij de technische commissie zorgen wij voor de ontwikkeling van onze spelers en trainers.

Naast deze drukte houd ik graag van gezelligheid met vrienden en familie en kun je me dus ook vinden in cafés of restaurants. Samen met mijn vrouw probeer ik 1x per maand culinair te genieten bij een toprestaurant. Aanrader is restaurant Smink in Wolvega, maar ook lokaal hebben we goede restaurants, bijvoorbeeld Keuken van Arragon in Fluitenberg. 

 

6.     Waarom de VVD?

 

Ik vind het liberaal gedachtegoed prachtig. Vrijheid van de mens is onmisbaar in de ontwikkeling van een persoon. Wel de vrijheid nemen met verantwoordelijkheden natuurlijk. Niet laten beperken door heel veel regels en wetten, maar zelf beslissingen nemen. 

 

7.     Wat vind je het mooiste citaat en waarom?

 

Neem je verantwoordelijkheid en maak wat van je leven! 

 

Waar ik me bijvoorbeeld heel erg aan kan storen is het wijzen met het vingertje, zonder ook maar ergens verantwoordelijkheid voor te nemen. Ook vanuit de VVD Hoogeveen kunnen wij hiervan leren. Ik vind het goed dat we overal wat van vinden, maar het moet niet zo zijn dan we met hagel schieten. Haal 1 punt eruit en ga daar op focussen en neem dan je verantwoordelijkheid en ga er mee aan de slag. 

 

8.     Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?

 

Mijn politieke carrière is nog niet heel lang, dus moest echt nadenken over deze vraag. Wat ik het meest bijzondere vind is de vele contacten die ik inmiddels heb opgebouwd. Door deze contacten ook veel kennis opgedaan over onderwerpen waar ik op voorhand niet heel veel interesse in had. Neem bijvoorbeeld onderwijshuisvesting of het sociaal domein. Onderwerpen waar ik wel een aanname over had, maar door mijn politieke carrière toch een heel ander inzicht over heb gekregen. Complexe vraagstukken waar vanuit politiek direct naar de euro’s wordt gekeken, maar ik vind zelf dat we ook moeten kijken en vooral luisteren naar de personen die werkzaam zijn binnen deze branches. Het gaat veel verder dan alleen die euro.

 

9.     Waar krijg je vaak complimenten over?

 

Ik ben nog niet heel lang actief binnen de fractie van de VVD. Complimenten heb ik dan ook nog niet heel veel gekregen, maar ik ben wel een teamplayer, zonder achter de rug van iemand om zaken op te pakken. Dit wordt gezien en gecomplimenteerd.  Ook met andere politieke partijen vind ik dit belangrijk en dan met name belangrijk om Hoogeveen weer financieel gezond en aantrekkelijk te maken.