Mark Strolenberg

 Portefeuilles van Mark in de Tweede Kamer:

 - BZK Interbestuurlijke verhoudingen

 - Financiën mede-overheden

 - Gemeentelijke herindelingen

 - Openbaarheid van bestuur en open data

 - Arbeidsvoorwaarden collectieve sector

 - Rechtspositie politieke ambstdragers

 - Apeldom

 - BZK constitutionele zaken

         

1.     Wat is je naam?

 

Mark Strolenberg

 

2.     Waar woon je?

 

In ’t mooie centrum van Hoogeveen

 

3.     Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

 

Dat Hoogeveen in de jaren veel liberaler is geworden. Van een vrij conservatief dorp waar bijvoorbeeld op zondag niet gesport of gewinkeld kon worden, tot een plaats waar veel kan en ontzettend veel mensen als vrijwilliger betrokken zijn bij een (sport)club of vereniging. 

 

4.     Welke portefeuilles heb je?

 

Ben momenteel beetje manusje van alles. Heb veel portefeuilles gehad, van verkeer en vervoer, afval, stadscentrum, gemeentelijk groen, begraafplaatsenbeleid, economische zaken, duurzaamheid, veiligheid, cultuur, handhaving, onderwijs, recreatie en toerisme tot aan wonen.

 

5.     Wat doe je in het dagelijks leven? (werk & hobby's)

 

Ik werk voor een energiemaatschappij en ben verantwoordelijk voor digitale ontwikkelingen. Je moet dan denken aan APP en website ontwikkelingen. Buiten werk probeer ik om te hardlopen en zoveel mogelijk te genieten van mijn kids en te ontspannen in de jacuzzi. 

 

6.     Waarom de VVD?

 

Omdat de VVD zich wil inzetten voor een samenleving met zo veel mogelijk vrijheid voor mensen. Liberale kernwaarden: vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid streef ik dan ook erg na. Ik zit in de politiek en heb mij aangesloten bij de VVD op dat te bereiken. 

 

7.     Wat vind je het mooiste citaat en waarom?

 

Er zijn veel mooie citaten, Eentje van Hans Wiegel, voormalige partijleider van de VVD komt direct naar boven: “Niet kakelen, eieren leggen”. Moet er wel eens aan denken als ik raadsdebatten volg, waarin ik alleen maar gebakken lucht hoor. 

 

8.     Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?

 

Het meest bijzondere moet misschien nog wel komen. Vorige periode vond ik het een hele eer om ‘Raadslid van het Jaar’ te worden.  

 

9.     Waar krijg je vaak complimenten over?

 

Krijg wel complimenten over mijn optimisme, enthousiasme en vernieuwde/moderne kijk op zaken. Dat vind ik wel mooi, omdat ik erin geloof dat het glas altijd half vol zit en dat er altijd een oplossing voor een probleem te vinden is. Ik praat liever zelf niet over problemen, maar noem ze liever uitdagingen!