Erica Blenkers-Noordzij

e.noordzij@hoogeveen.nl

 

1.     Wat is je naam?

 

Erica Blenkers-Noordzij 

 

2.     Waar woon je?

 

Hoogeveen 

 

3.     Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

 

Ik vind het leuk dat er in en rondom Hoogeveen zoveel ruimte is. Een paar passen lopen en je staat in het bos of op de heide. En een paar passen terug sta je midden in een winkelstraat.  Ik vind het ook leuk dat er zoveel verscheidenheid tussen de dorpen binnen onze gemeente is. Ieder dorp heeft z’n eigen karakter, z’n eigen gebruiken en dorpsfeesten, z’n eigen mensen. 

 

4.     Welke portefeuilles heb je?

 

Eigenlijk doe ik van alles wat. Bepaalde onderwerpen binnen het Sociaal Domein pak ik op, maar ik ben ook actief binnen de Onderwijshuisvesting, Daarnaast kom ik goed tot mijn recht op de “kleinere” onderwerpen: parkeernota, woonbeleid, verduurzamen van speelplekken binnen bijvoorbeeld Park Dwingeland, gesprekken met inwoners over de zorgen van alledag. 

 

5.     Wat doe je in het dagelijks leven? (werk & hobby's)

 

Naast mijn werkzaamheden als raadslid ben ik actief binnen beide scholen van mijn kinderen. Ik ben voorzitter van de Ouderraad binnen de Juliana van Stolberg school, zit ik in de Ouderklankbordgroep van het Roelof van Echten College, locatie Bentinckspark en sta ik aangemeld voor de nieuw te starten klankbordgroep “Hoogbegaafd” binnen het RvEC. Verder ben ik bestuurslid van Stichting Samen Spelen Park Dwingeland. 

In de vrije tijd die ik nog overheb mag ik graag tijd doorbrengen met mijn gezin en familie, series bingewatchen op Netflix en Disney+, en drink ik graag met vrienden een Guinness in De Lijst. 

 

6.     Waarom de VVD?

 

Het recht om te mogen en kunnen zijn wie je bent, om te mogen en kunnen vinden wat je vindt en het mogen en kunnen uiten van wat je te zeggen hebt, staat bovenaan mijn lijstje. En dat vind ik terug bij de VVD. Daarnaast is de VVD-fractie van Hoogeveen een groep fijne, gedreven mensen met ieder hun eigen kijk en hun eigen input. Juist omdat er ruimte is voor die eigen kijk, input en mening maakt dat ik voor de VVD kies. 

 

7.     Wat vind je het mooiste citaat en waarom?

 

Ce n’est pas la fin du voyage, c’est n’est que le debut

Het is niet het einde van de reis, het is nog maar het begin. 

 

Het citaat spreekt voor zich, haha. 

 

8.     Wat is het meest bijzondere dat je in je politieke carrière hebt meegemaakt?

 

De val van ons college, waardoor we als raad het hele zomerreces eensgezind hebben zitten brainstormen over hoe we nu verder moesten met onze mooie gemeente. En dit onder de bezielende begeleiding van Johan Baltes en Sandra Korthuis; dat was een hele ervaring. Vervolgens kwam er een zakencollege aan het roer te staan, waar we nu nog steeds mee samenwerken. Een bijzondere ervaring. 

 

9.     Waar krijg je vaak complimenten over?

 

Over de rust en kalmte die ik kan bewaren in conflictsituaties en bij moeilijke onderwerpen. En dat ik graag de verbinding zoek en goedlachs ben, krijg ik ook regelmatig te horen.