Jolanda Kok

 

1.     Wat is je naam?

Jolanda Oosterhof-Kok

              

2.     Waar woon je

Nieuwlande

 

3.     Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik als secretaresse en ben ik in afronding van de deeltijdstudie Social Work aan Hogeschool Windesheim.

      

4.     Wat vind je leuk aan de gemeente Hoogeveen?

De diversiteit waaruit de gemeente Hoogeveen bestaat. Iedere wijk of dorp is uniek. Waarbij inwoners zelf hun schouders eronder zetten om de leefbaarheid van de plek in stand te houden of te verbeteren.

 

5.     Waar liggen je interesses op politiek gebied?

Ik kan hier heel lang over uitweiden, er zijn maar twee onderwerpen belangrijk. Luisteren naar het belang en handelen in het belang van inwoners.

 

6.     Waarom de VVD?

Heel simpel. Als mens sta je dagelijks voor keuzes waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Bepaal jij je leven of leid jij je leven? Ik ben ervan overtuigd dat je je leven bepaalt en de VVD sluit met zijn liberale gedachtengoed daar het beste op aan.  

 

7.     Wat vind je een mooi citaat en waarom?

Dat is een citaat van mijn ouders waar ik mee ben opgegroeid: ”Je hoeft geen reden te hebben om iets voor iemand te doen”. Ik vind dat het mooiste citaat, omdat ik ermee ben opgegroeid en omdat het mijn leven makkelijker en boeiender maakt.

 

8.     Waar kijk je de komende raadsperiode het meest naar uit?

De tijd van buitenspelen is voorbij. De gemeente staat voor een enorme opdracht en ik sta ervoor dat de juiste keuzes voor de inwoner worden gemaakt. Denk aan het veilige fietspad langs die drukke weg, de ondernemer die gezien en gehoord wordt om zijn ideeën, de verdere versterking van het zorgen voor elkaar. De gemeente is er voor de inwoners en moet het samen met de inwoners doen.

 

9.     Wat gaat er goed in de gemeente Hoogeveen en wat kan er nog beter?

Laat ik voorop stellen dat het beter moet. Er wordt nog een hoop gesproken over mensen, over inwoners. Wat structureel ontbreekt, is de stem van de inwoner en een geluid wat hij/zij in de raad kan geven. Ik sta daarvoor.

Faciliteer nu eens de initiatieven op het gebied van preventie, maar ook ondernemingen. Investeer in inwoners en bedrijven. Kortom luister, hoor en acteer op wat nodig is.