Erewissel in de Hoogeveense fractie

Op donderdag 14 juli heeft VVD-fractievoorzitter Arjan van der Haar afscheid genomen van de gemeenteraad. Van der Haar was al eens eerder vanwege zijn gezondheid teruggetreden en heeft nu het besluit genomen om definitief uit de fractie te stoppen. Het is voor hem een moeilijk besluit, maar voor zijn gezondheid en de continuïteit van de Hoogeveense fractie lijkt het de ex-voorzitter de beste keuze.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering bedankte Van der Haar de mensen voor hun sterkende berichten in de afgelopen tijd. ‘’Dapper en moedig waren kernwoorden in deze berichten, maar zo voelde het voor mij totaal niet’’, meldde hij tijdens zijn toesprak. Als laatste uitte hij zijn zorgen over de zondagsopening en hoopt dat de raadsleden zich tijdens het zomerreces bedenken en welllicht tot een ander inzicht komen. De speech eindigde met het hoopvolle bericht dat de VVD’er er binnen een jaar weer helemaal bovenop wil zijn.

Raadslid Mark Strolenberg volgt Van der Haar op als fractievoorzitter. Volgens Strolenberg is het zaak om te focussen op de visie en de toekomst van de partij, zeker met oog op de landelijke en gemeenteraadsverkiezingen in de komende twee jaren.


"Het vertrek uit de fractie kwam voor ons ook onverwacht, we hebben bewondering voor de moeilijke keuze die Arjan helaas heeft moeten maken. We zullen Arjan's creatieve inbreng en kundigheid missen. Wel ben ik blij dat hij verbonden wil blijven als adviseur van de fractie.’’


Het is voor de nieuwe fractievoorzitter een uitdaging om het werk van de fractie voort te zetten, en samen met vice-voorzitter Hennie Jager en raadslid Arend Steenbergen gaat hij er alles aan doen om het werk van Van der Haar en de VVD voort te zetten en tot een succes te maken bij de volgende verkiezingen.


"Het is jammer het fractievoorzitterschap op deze manier over te nemen, maar het is voor mij een mooie volgende stap. De rol zal ik met enthousiasme en gezonde ambitie vervullen. De liberale, kritische en inspirerende VVD-lijn die is ingezet wil ik samen met de fractie voortzetten. Blij ben ik met de mix van ervaring en ook frisse kijk die er inmiddels qua samenstelling in de (steun)fractie is ontstaan in het afgelopen halfjaar. Ik beloof geen koerswijziging, maar ik beloof wel dat ik de passie die ik voel om Hoogeveen liberaler en moderner te maken, duidelijk voor het voetlicht zal brengen. De komende jaren wil ik met de fractie werken aan een zichtbare en herkenbare VVD. Dat kan onze fractie niet alleen. Het begint weliswaar bij ons - de fractie - maar dat lukt ons nooit zonder inzet en medewerking van het bestuur en u als leden. Ik ben er trots op VVD-er en liberaal te zijn, en dat ga ik ook laten zien." 
 

Als eerste opvolger staat nu Roelof Bisschop, met Bernadette van den Berg in de steunfractie.